Zoeken naar wat is een bipolaire stoornis

wat is een bipolaire stoornis
Wat is een bipolaire stoornis? Healthylives.nl.
Wat is een bipolaire stoornis? Dinsdag 17 Mei 2011. Steeds vaker komt de term bipolaire stoornis in het nieuws. Catherina Zeta-Jones vertelde onlangs dat zij aan deze stoornis lijdt. En ook andere beroemdheden zoals Britney Spears worden regelmatig aan de stoornis gelinkt. Maar wat houdt een bipolaire stoornis eigenlijk in? Mensen die lijden aan een bipolaire stoornis hebben last van periodes met extreme stemmingswisselingen. Dit varieert van depressief naar manisch. In een depressieve stoornis voelt iemand zich aanhoudend somber en heeft daarbij weinig energie.
Leven met een bipolaire stoornis.
En ook al wordt er geen totaal succes behaald behandelen is beter dan het niet te doen. Er zit altijd enig nut in de behandeling. Wat is een bipolaire stoornis? Een stemmingsstoornis die de hersenen beïnvloed. Exact is niet bekend waardoor dit veroorzaakt wordt maar wel zeker is dat het uit balans zijn van bepaalde chemische stoffen in de hersenen een rol speelt. De ziekte kan genetische aangelegd zijn. De ziekte wordt niet veroorzaakt door een slechte jeugd of andere omstandigheden die in het leven voorkomen. Is een bipolaire stoornis te genezen? Nee tot nu toe is er geen manier van genezen gevonden. Wel kunnen de symptomen bestreden worden door bepaalde medicatie en een juiste behandeling.
Wat zijn de belangrijkste symptomen van een bipolaire stoornis?
Ups en downs heeft iedereen op zijn tijd maar als de pieken extreem hoog en de dalen erg diep worden dan is er sprake van een manisch-depressieve stoornis. Personen met een bipolaire stoornis maken in hun leven uitersten polen mee de afwisseling hiervan is kenmerkend voor de bipolaire stoornis. In hun manische periode zijn ze opvallend vrolijk druk en actief maar kennen daarnaast periodes van ernstige depressie die gepaard gaan met gevoelens van intense somberheid. De depressieve episode wordt gekenmerkt door dezelfde verschijnselen als die van de depressieve stoornis. Tussen de periodes voelt en gedraagt de persoon zich dikwijls normaal. De extreme stemmingen tijdens beide periodes komen niet overeen met wat er werkelijk in iemands leven gebeurt of met diens gebruikelijke gedrag.
Bipolaire stoornis? Test of je manisch depressief bent.
Bipolaire stoornis of manische depressie ook wel bipolaire depressie genaamd is een genetisch overdraagbare aandoening. Dit in tegenstelling tot de gewone unipolaire depressie die meestal geen fundamenteel biologische oorzaak heeft. Wat is een bipolaire stoornis of manische depressie? De bipolaire stoornis onderscheidt zich in de eerste plaats van de gewone depressie door haar bipolaire karakter. Bipolair betekent dat je de ene periode erg down en depressief bent en een andere periode uit je depressie komt en plots heel erg euforisch wordt. Zo euforisch ook wel manisch genaamd dat je het risico loopt om onrealistische of gevaarlijke beslissingen te nemen. Vaak zijn de familieleden diegenen die het het eerst opmerken dat er gevaar dreigt. Het meest voorkomende gevaar is van financiële aard.
Ik heb een bipolaire stoornis Thuisarts.
Een bipolaire stoornis begint vaak op jong-volwassen leeftijd rond het 20ste jaar. Een andere naam voor een bipolaire stoornis is een manisch-depressieve stoornis. Wat zijn de verschijnselen van een bipolaire stoornis? Bijna alle mensen met een bipolaire stoornis hebben manische perioden en depressieve perioden. Verschijnselen in een manische periode. U bent veel opgewekter en heeft veel meer zelfvertrouwen dan u gewend bent. U wordt snel boos als het niet gaat zoals u wilt. Lichamelijk voelt u zich heel goed. U heeft weinig/geen behoefte aan slaap. U praat meer dan u normaal doet. U ervaart veel en drukke gedachten. U bent makkelijker afgeleid dan normaal. U neemt besluiten zonder daar eerst goed over na te denken.
Soorten depressies GGZ Groep Diagnostiek en Behandeling.
Een milde manische episode wordt ook wel hypomane episode genoemd. Bij een hypomane episode zijn de verschijnselen nog niet zo erg dat het algemeen functioneren wordt verstoord. Een nog mildere vorm van de bipolaire stoornis is de cyclothyme stoornis. Hiervan wordt gesproken als er naast depressieve gevoelens ook waangedachten of hallucinaties aanwezig zijn. De wanen komen wat betreft de inhoud vaak overeen met de depressie. Dit type depressie kan voorkomen bij vrouwen die net een kind hebben gekregen. Een postnatale depressie lijkt qua symptomen op de gewone depressie maar treedt pas op binnen vier maanden na de bevalling. De meestvoorkomende symptomen zijn het hebben van depressieve gevoelens en het niet kunnen genieten van de baby.
Herkennen of je een bipolaire stoornis hebt wikiHow.
Let op tekenen van cyclothymie. Dit is een mildere vorm van een bipolaire stoornis waarbij er sprake is van stemmingswisselingen met minder hevige gevallen van manie en depressie. De stemmingswisselingen lijken in cycli voor te komen waarbij manie en depressie elkaar steeds afwisselen. Dit zijn de kenmerken 22. Cyclothymie begint al vroeg in het leven meestal bij adolescenten en jongvolwassenen. Cyclothymie komt evenveel voor bij mannen als bij vrouwen. Net als bij bipolair type 1 en 2 is er een verhoogd risico op alcohol en drugmisbruik. Ook slaapstoornissen komen veel voor bij mensen met cyclothymie.
Wat is een bipolaire stoornis?
Lees hier meer over de symptomen de behandeling en de verschillende episoden van een bipolaire stoornis. Wil je ook nog een duidelijke omschrijving van een
Bipolaire stoornis.
Hieronder leest u meer over de verschijnselen en subtypen. Kenmerken van een manische episode. Kenmerken van een hypomane episode. Kenmerken van een depressieve periode. Kenmerken van een manische episode. Een manische episode is een duidelijk herkenbare periode met een voortdurend verhoogde of prikkelbare stemming. Deze periode houdt minstens een week aan of elke duur in het geval ziekenhuisopname noodzakelijk is. In hun manische periode vertonen mensen minstens drie van de volgende verschijnselen. De persoon heeft opgeblazen gevoel van eigenwaarde of grootheidsideeën. De persoon heeft een afgenomen behoefte aan slaap bijvoorbeeld voelt zich uitgerust na slechts drie uur slaap. De persoon is spraakzamer dan gebruikelijk of heeft drang om te spreken. De persoon ervaart drukke jagende gedachten. De persoon is makkelijker afgeleid dan gewoonlijk.
Wij Worden Wakker.

Contacteer ons